2014 JULIOL

Rehabilitació a St. Vicenç dels Horts finançada a través de la banca ètica dins del marc de BIOCONSTRUCCIÓN de TRIODOS BANK. Veure l'article a la web

La recent acabada obra de rehabilitació d'un edifici de 2 habitatges i local comercial a St. Vicenç dels Horts, és exemple en el suplement +INOVACIÓ de EL PERIÒDICO DE CATALUNYA en un monogràfic que fa sobre la Rehabilitació.


DURANT EL 2013...

La rehabilitació que es va dur a terme al carrer Sant Joan de Malta al barri del Clot al 2009, ha estat publicada al llibre LA RÉHABILITATION ÉNERGÉTIQUE DES LOGEMENTS, dels autors i economistes Philippe Outrequin i Catherine Charlot-Valdieu, especialitzats en urbanisme sostenible.

 

MAIG 2013

POMA Arquitectura va estar al darrer saló CONSTRUMAT a Barcelona, dins les jornades de Certificació energètica i rehabilitació d’edificis, organitzades per l'Institut Català d'Energia.

 

MARÇ 2013

Oriol Muntané, de POMA Arquitectura estarà present com a ponent en el Workshop organitzat per l'equip de RESSÒ. Estudiants de l'Escola d'Arquitectura del Vallès promouen aquestes jornades com a punt de partida per la generació de la futura proposta que es presentarà al Solar Decathlon Europe 2014.

 

JULIOL 2012

POMA Arquitectura ha estat present, com a part de l'equip professional, en el concurs internacional ONE PRIZE gràcies a la proposta dirigida per Vida+fàcil sobre la regeneració de la colònia Can Batlló de Barcelona, amb l'aplicació del model CloudHousing com a innovadora solució.

JUNY 2012

Diari ARA publica l'article "Reforma amb denominació d'origen" sobre la rehabilitació d'un habitatge a Verdú seguint criteris medioambientals.


ABRIL 2012

El projecte de rehabilitació d'un habitatge a Verdú amb criteris sostenibles ha estat nominat en el Concurs de Bioarquitectura mediterrània BAM en les categories de Materials i en la de Legislació i Certificació. La proposta estarà present en el marc de l'exposició que es realitzarà al COAC de Barcelona entre el 14 de maig i el 2 de juny.


JUNY 2011

Oriol Muntané de POMA Arquitectura presenta el PROJECTE ESPILL:
"Re-roofing the cities" PREVENIR EL CAMBIO CLIMATICO re-CONSTRUYENDO
en el marc de la fira Construmat 2011 de Barcelona al COAC, i al COAM a Madrid.

 

ABRIL 2011

CICLE DE CONFERÈNCIES AL VALLÈS:
"Eficiència energètica aplicada als edificis"

Pensem els edificis eficientment des de la fase projectual? Ens pot representar un benefici a curt i a llarg termini? A través de les experiències en obra pròpia de dos despatxos d'arquitectura en edificis construïts amb criteris d'eficiència energètica, podrem veure els resultats i beneficis obtinguts, per tal d'introduir-los en els nostres projectes futurs.

Daniel Calatayud (Calatayud/Claret arquitectes)
Oriol Muntané (Poma Arquitectura)
7 d'abril, 19.00h. Seu de la Delegació del Vallès. C/Colom, 114 1a planta. Terrassa

NOVEMBRE 2010

Aquest dissabte 20 de novembre i en el marc de la "Eco fira d'energies renovables i Bio construcció", i dins de la jornada d'Edificació i Sostenibilitat POMA Arquitectura va ser convidada per presentar l'obra de Rehabilitació d'edifici plurifamiliar, duta a terme al carrer St Joan de Malta de Barcelona. En aquesta obra es van tenir en compte criteris de petjada ecològica dels materials i eficiència energètica de les instal·lacions.

Agenda Eco-Si (41,98 KB)

ENTREVISTA al programa VIDA VERDA de Pilar Sampietro a Radio 4 (Enllaç emisió 7/11/2010)

Slow Food Lleida, Edifici Eco al Clot de Barcelona i la Indústira del Plàstic.
Mercè Camins és membre del moviment "Slow Food" a Lleida i organitzen la Tercera Fira d'Alimentació i Salut. Amb el promotor Jordi Espar i l'arquitecte Oriol Muntane de l'Estudi Poma visitem l'edifici de vivendes de baix rendiment energètic que han recuperat al barri del Clot de Barcelona. Fabià Asensi és membre de la indústria de plàstic Incloplas i Pilar Sampietro repassa amb ell la situació d'aquest material.

OCTUBRE 2010

L'edifici d'habitatges del C/Sant Joan de Malta 29 (veure fitxa del projecte) participa al 48H Open House Barcelona, esdeveniment cívic i cultural que preveu obrir, durant un cap de setmana, prop de 130 edificis de Barcelona.
Visites guiades a l'habitage pilot: dissabte 16 d'Octubre, de 11 a 14 h.

JULIOL 2010

El Projecte d'investigació "re-ROOFING the CITIES. PREVENIR EL CANVI CLIMÀTIC re-CONSTRUINT. APROXIMACIÓ A LA COBERTA INTEGRAL" presentat per POMA Arquitectura a la convocatòria d'Ajuts a Projectes de Millora Ambiental 2010 de l'Obra Social d'Unnim ha estat sel.leccionat.
El projecte estarà dirigit per l'arquitecte Oriol Muntané de POMA Arquitectura.


L'arquitecte Oriol Muntané de POMA ARQUITECTURA presenta el Sistema de control de qualitat i eficiència energètica SQUARE en el Congrés Internacional "Rehabilitación y Sostenibilidad. El Futuro es posible", dins del bloc "El compromiso sostenibilista de la rehabilitación".
R+S=F  Auditori del Palau de Congressos de Barcelona. Fira de Barcelona, Montjuïc
Dimarts 5 d'octubre, de 16.00 a 17.30 h. SALA 8

panel-gbc-ca.pdf (29,45 KB)

MAIG 2010

El programa El Medi Ambient de TV3 s'ha fet ressó de la rehabilitació de l'edifici del carrer Sant Joan de Malta de Barcelona, on hem aplicat el sistema europeu Square que assegura la qualitat ambiental i eficiència energètica.

Veure emisió del reportatge


L'arquitecte de POMA ARQUITECTURA i escultor Oriol Vidal a la Galeria Safia de Barcelona. A partir del 20 de maig exposició d'escultures en la que ens mostra una selecció de peces dels darrers anys.


Abril 2010

L'arquitecte de POMA ARQUITECTURA Oriol Muntané  presenta el sistema de control de qualitat ambiental i eficiència energètica SQUARE, pensat per a rehabilitació d'edificis, al "Congreso Internacional SB10mad Edificación sostenible. Revitalización de barrios".
Dia 29 d'abril, 16.30h-17.00h. Sessió-Póster al Hall Principal del Palau de Congressos La Castellana. Paseo de la Castellana 99, Madrid


Reunió oberta de l'Agrupació AuS (Arquitectura i Sostenibilitat).
L'arquitecte de POMA ARQUITECTURA Oriol Muntané i l'enginyer Jaume Serrasolses parlen de la seva experiència amb el sistema de control de qualitat ambiental i eficiència energètica SQUARE, pensat per a rehabilitació d'edificis.
Dijous 8 d'abril, a les 19:30h a la Seu del COAC-Eixample (Gran Via 563, Barcelona)

aus-square.pdf (277,37 KB)


DESEMBRE 2009

L'arquitecte de POMA ARQUITECTURA i escultor Oriol Vidal participa a Hipermerc'art 2009  (+info) a la Sala Vinçon amb 15 escultures de la serie Erupcions.


NOVEMBRE 2009

Article sobre el Projecte SQUARE a INFORMACIÓ I DEBAT del COAC. POMA ARQUITECTURA és soci del Projecte SQUARE, pensat específicament per a la rehabilitació d'edificis.
INDE Novembre - Desembre 2009 (Revista integra)


Article sobre el Projecte SQUARE al butlletí informatiu de la construcció d'Euskadi
ERAIKAL BERRIAK 28 (Revista integra)


ABRIL 2009

Inauguració d'un nou espai públic a Sant Celoni i de la restauració de la muralla
(+ info)
. Projecte realitzat per POMA ARQUITECTURA

Veure la fitxa del projecte: La Força