Santuari del Corredor

El Santuari es troba en el punt culminant del massís del Corredor, amb marcada centralitat dins del Parc, i actua com a punt de rebuda dels visitants, així com de punt de sortida de nombrosos recorreguts. És un dels equipaments del parc amb més afluència registrada, i també amb un ús públic més consolidat.

El conjunt arquitectònic es composa del Santuari pròpiament dit, una hosteria que avui funciona com a restaurant els caps de setmana, uns coberts reconvertits en el Centre d'Informació del Parc, i un pati tancat que dóna accés als diferents edificis, amb la part central pavimentada, i la resta és un hort en un estat relativament feréstec.

Aquesta intervenció ha consistit en reorganitzar les circulacions i els accessos al Santuari, reobrint una portalada preexistent que comunica directament amb l'àrea prevista per a l'estacionament de vehicles, recuperant l'espai verd de l'interior del recinte, creant noves visuals a la banda oriental del conjunt arquitectònic, i generant un nou espai modular que resol els problemes funcionals preexistents i que conté els serveis i la resta d'usos auxiliars del restaurant.

Aquesta nova construcció actua com a peana del Santuari per la banda de l'àbsis, realçant-lo, i  permet el recorregut perimetral per l'exterior del conjunt a cota horitzontal, esdevenint un mirador sobre el massís del Montseny.

 
     

PROJECTE D'OBRES DE MILLORA AL SANTUARI DEL CORREDOR

Categoria

Equipament

Emplaçament

Parc del Corredor, Dosrius
Maresme (Barcelona)

Promotor

Diputació de Barcelona

Superfície construida

626 m2

Data projecte / obra

2006 / 2007 - 2008