Pis al Raval

El projecte va consistir en reformar un petit habitatge dúplex situat a la planta àtic d'un edifici que disposava únicament d'una obertura a carrer i que tenia una configuració que no permetia l'entrada de llum a la part més allunyada de la façana, molt fosca i mal ventilada. A la planta superior disposava d'un petit estudi molt lluminós, amb sortida a una gran terrassa, que tot i tenir un gran atractiu, esdevenia poc aprofitable per culpa d'un accés inapropiat i fosc.

La proposta comunica de forma inequívoca aquest estudi amb l'habitatge, permetent que la llum flueixi amb intensitat cap a les parts de la planta inferior més allunyades de la façana, incorporant-lo espaialment a la part inferior i redefinint l'escala com un element vertebrador del projecte. Es substitueix el forjat original de l'estudi, format per bigues de fusta i revoltons ceràmics per un forjat a base de perfils metàl.lics amb un paviment de vidre transitable, assolint amb escreix l'objectiu d'il.luminar, ventilar, i redefinir la percepció d'uns espais poc atractius a priori.

La resta de la intervenció consisteix en ordenar l'espai a partir de dos àmbits més o menys diàfans, un a façana per a la sala, el menjador i la nova cuina, gaudint de les vistes i la vida del barri, i un altre d'interior per al dormitori, l'estudi i la sala polivalent del pis superior, amb un ambient més tranquil, però igualment lluminós gràcies a la gran obertura del pis superior i el paviment de vidre.

 
     

REFORMA D'HABITATGE AL RAVAL DE BARCELONA

Emplaçament

Ciutat Vella, Barcelona

Promotor

Particular

Superfície construïda

45 m2

Data projecte / obra

2009 / 2010