Loft Viladomiu Nou

Una petita nau industrial que havia estat la fusteria de la Colònia Tèxtil, es reutilitza per a ubicar-hi un Loft i un taller per a restaurar mobles i fer-hi escultures. Es tracta d'una nau de dues plantes situada a la part baixa de la colònia, disposada paral.lelament al canal que proporciona aigua a la turbina, amb cos rectangular de 6 metres d'amplada i 20 metres de longitud amb coberta a dues aigües, i amb un sostre de voltes atirantades perpendiculars a les façanes longitudinals.

El projecte consisteix en refer la coberta, consolidar les voltes, fer una escala nova que comunica les dues plantes, col.locar una cuina i un bany a la planta superior i habilitar la planta inferior per al taller.

La planta superior es distribueix amb una sola paret que separa el dormitori i el bany de la sala-cuina-menjador, i per on passen totes les instal.lacions d'aigua. Es respecten les obertures originals orientades al canal i al riu Llobregat i només es canvien les fusteries, mentre que al taller, en el que no hi havia cap finestra, es fan dues balconeres en la mateixa façana abocades i a tocar del canal

Es substitueixen els cavalls de fusta existents de coberta, que estan en molt malt estat, per uns cavalls metàl.lics amb un acabat de xapa d'alumini sobre unes corretges longitudinals. Es col.loca l'aïllament per sobre el sostre de voltes i es fan obertures en els extrems de la nau, aconseguint una coberta ventilada amb molta inèrcia tèrmica, proporcionant estabilitat tèrmica i confort a l'interior. Les voltes es restauren i es mantenen com a acabat interior i determinen el caràcter del Loft.

 
     

REHABILITACIÓ D'UNA NAU INDUSTRIAL PER A LOFT PRIVAT I TALLER

Emplaçament

Carrer Viladomiu Nou s/n, Gironella

Promotor

DOKET S.A.

Superfície construïda

250 m2

Data projecte / obra

2002 / 2003