Sant V. dels Horts

El propietaris volien renovar completament una casa unifamiliar entre mitgeres al centre de Sant Vicenç dels Horts, dividint les plantes altes en habitatges i segregant l'accés per obtenir un bon local a la planta baixa. Inicialment havien valorat enderrocar-la, però per motius sentimentals i d'estima al valors acumulats a l'edificació tradicional, finalment van decantar-se per una rehabilitació integral, mantenint el major nombre d'elements com fos possible.

L'edifici preexistent tot i tenir façana a dos carrers, acumulava els accessos a la façana principal del Carrer de Barcelona, amb l'entrada peatonal i el portal pel carro. Al carrer de Nadal, ara un ampli vial ben urbanitzat, la façana quedava reculada uns quatre metres i es trobava en estat ruïnós, contenint una petita porta deprimida que podria haver estat la sortida pel bestiar.

El projecte conserva l'escala original a base de voltes, però l'entrada als habitatges es decanta al Carrer de Nadal, on s'hi situa un ascensor en línia de façana, a la part de solar que resta per edificar, desvinculat de l'escala comunitària. El local comercial s'orienta decididament al C/ de Barcelona, tot i que manté un accés al pla del C/ Nadal per permetre'n la màxima visibilitat.

La rehabilitació conserva els forjats de bigues de fusta i revoltons ceràmics i completa les ampliacions i la remunta de l'últim forjat amb una llosa de fusta massissa, que es deixa vista amb intenció de mostrar el que és vell del que és nou. A nivell de façanes, es conserva l'aire tradicional de la façana principal,  mentre que s'aposta per una composició contemporània per a la nova façana del C/Nadal, amb els buits provocats per les terrasses dels habitatges i el porxo d'accés i la presència de la caixa de l'ascensor realitzada amb vidre transparent per esdevenir el màxim de permeable a la llum i les vistes.

El projecte ha estat finançat per TRIODOS BANK dins del marc de BIOCONSTRUCCIÓN d'aquesta banca ètica.  Veure l'article a la web de l'entitat.

 
     

REHABILITACIÓ D'UN EDIFICI I DIVISIÓ EN PLURIFAMILIAR

Emplaçament

C/Nadal 3 - C/Barcelona 9-11
Sant Vicenç dels Horts  (Barcelona)

Promotor

Particular

Superfície construída

415 m2

Data projecte / obra

2011 / 2013