Unifamiliar Pallejà I

L'encàrrec consisteix en projectar un habitatge aparellat a un altre que s'havia construït fa uns anys amb la idea de compartir l'accés tot fent-ne un de simètric. No obstant això, les directrius del client seran organitzar el nou habitatge de forma independent i amb uns requeriments completament diferents, sobretot pel desig de relacionar l'habitatge amb el jardí  que es troba un nivell per sota del carrer i per respondre a l'orientació sud de forma més eficient, al lateral de la parcela.

El nou habitatge compartirà amb l'existent els paràmetres generals, les condicions del qual pren com a punt de partida: secció, alçades, tipus de coberta, nivells dels forjats, ...tal com si estiressim el volum per tal d'aconseguir un cos unitari. Exteriorment també hi haurà la voluntat per mantenir materials i tonalitats preexistents. L'organització interna, en canvi, situa els dormitoris a la planta primera, orientats a llevant i al jardí interior, a nivell de l'accés rodat i del garatge, a peu de carrer. A través d'una escala podem accedir a l'estudi de la planta sotacoberta o bé baixar a la planta baixa, íntimament relacionada amb l'exterior mitjançant grans finestrals.

Constructivament s'utilitza el sistema Cavity Wall, evitant l'existència de ponts tèrmics a la façana. Totes les instal.lacions han tingut presents els criteris d'estalvi energètic: ACS mitjançant plaques solars i acumuladors, caldera de condensació, calefacció per terra radiant i aïllant tèrmic de suro natural en són exemples. Enterrat al jardí s'adequa un dipòsit d'aigües pluvials que proporciona el rec necessari per a l'hort i les plantes del jardí.

 
     

PROJECTE D'UN HABITATGE APARELLAT

Emplaçament

Pallejà (Baix LLobregat)

Promotor

Particular

Superfície construïda

164 m2

Data projecte / obra

2006 / 2008