CLIMATITZACIÓ-ACS VERDÚ

La climatització ha estat un tema de pes en aquest projecte, si tenim en compte que la temperatura mitjana al gener de 4ºC i de 24ºC al juliol i es tracta d'un clima mediterràni de tendència continental.

CALEFACCIÓ I ACS
Per tant, a l'hivern compta amb aïllaments naturals i amb la instal·lació d'una caldera de biomassa "Nordica-Extraflame" de 20 kW i llar de foc "STUV" com a suport a la calefacció.
La despesa prevista en pellets per calefacció i de suport d'aigua calenta sanitària és d'aproximadament 450€/any.
L'escalfament de l'ACS és a partir de plaques solars "DE DIETRICH" i dipòsit de doble serpentí de 3000 l. "DE DIETRICH" amb suport de la caldera de pellets, durant els hiverns més boirosos.

Tant la il·luminació com els electrodomèstics són d'alta eficència energètica i bitèrmics, utilitzant directament l'aigua calenta sanitària si la necessiten. 

Tot i no entrar dins els sistemes actius d'eficiència, a l'estiu es pot recòrrer a l'ús de protectors solars amb persianes enrotllables per evitar la irradiació directa de la façana oest i afavorir la ventilació natural a través de les obertures de la casa (horitzontal i vertical, aprofitant l'efecte xemeneia de l'altell).

 

 
     

CLIMATITZACIÓ I ACS
HABITATGE A VERDÚ

Emplaçament

Verdú, comarca de l'Urgell

Promotor

Privat

Superfície construïda

180 m2

Data projecte / obra

2007 / 2008

Link fitxa de projecte

Link Construcció